duminică, 29 iulie 2012

Militarii romani si familiile lor voteaza azi exact ca in 2009! Tot contra Suspendatului!

In anul 2009, propaganda basesciana se batea cu caramida in piept ca cetatenii romani din strainatate au votat masiv pentru Suspendatu' de azi, desi la vot s-au prezentat numai 147 754 de cetateni romani din cca. 4 milioane, practic sub 4% dintre romanii din strainatate. Ceea ce se cunoaste mai putin este faptul ca desi 78,86% dintre putinii cetateni romani romani din strainatate care s-au prezentat la urne, au votat pentru Suspendat, militarii romani din Kosovo si Afganistan au votat contra lui, Suspendatu' pierzand voturile militarilor aflati in misiune in cele 2 state.


Azi, vanatorii de munte din Curtea de Argeş aflati in misiune in Afganistan, voteaza masiv si disciplinat, intre 2 patrule. Iar in orasul de resedinta, familiile acestora ramase in tara, dar si rezervistii din localitate, voteaza umar la umar, tot masiv si tot disciplinat.

De unde stim? E simplu, Curtea de Argeş este oras mic, iar militarii, activi sau in rezerva precum si familiile noastre ne cunoastem bine unii pe altii. Pe de alta parte, comunicatiile permit ca intre Regiunea Zabul din Afganistan si Curtea de Arges sa nu mai existe o departare asa mare, incat sa nu stim ce facem fiecare dintre noi.


Cum votam? Nu trebuie sa mai spunem cum, este suficient ca stim ca votam la fel. Ca militari si ca familii de militari, indiferent de generatie, noi votam acum pentru demnitatea noastra atat de terfelita in ultimii ani de Suspendat' si de regimul lui. Si mai mult ca sigur, la fel procedeaza toti militarii activi si in rezerva si familiile lor, oriunde s-ar afla.