luni, 17 septembrie 2012

Procese. Sprijin pentru Filiala 1 BV. Scrasniti din dinti si semnati petitia!

I. Noul context politic nu a adus absolut nimic pozitiv pentru membrii Filialei 1 SCMD Curtea de Arges, ai carei membri avem in continuare, in proportie de peste 95%, pensiile diminuate ca si pe timpul regimului Basescu! La acest capitol punem punct oricarei posibile afinitati a filialei noastre fata de vreun tip de guvernare politica si ne desolidarizam fata de oricine ne incurajeaza sa sprijinim vreun tip de putere politica doar in baza unor promisiuni fara acoperire si fara certitudini. Este foarte simplu: azi - pentru noi, regimul Basescu sau cel al USL inseamna acelasi lucru, iar noi - militarii cu pensii diminuate am ramas singurii cetateni ale caror drepturi nu au fost retrocedate.

II. Procesele continua astfel:

- proces pe L. 119/2010 (recalculare): in data de 18.09.2012, in speranta ca Tribunalul Arges va fi capabil sa constituie un complet de judecata si sa nu ne mai amane asa cum tot procedeaza de un an de zile (pe 22.09.2012 se implineste exact un an de la prima infatisare), pentru vesnicul motiv imputabil tribunalului de nelegala constituire a completului de judecata. Interesant ca doar pentru noi - militarii, nu se poate constitui completul. Dosarele fiind disjunse, aceste procese au deja caracter individual, numerele de dosar fiind precizate AICI.

- proces pe OUG 1/2011 (revizuire): prima infatisare, in functie de ministerele de provenienta, programata in zilele de 16.10.2012 pentru M.Ap.N., 17.10.2012 pentru rezervistii din M.A.I. si 18.10.2012 pentru rezervistii din S.R.I.. Dosarele sunt colective si au numere conform precizarilor de AICI.

Modul de a verifica stadiul proceselor in care suntem implicati fiecare: conform precizarilor de AICI.

III. Filiala SCMD 1 Curtea de Arges sprijina apelul Filialei 1 BV lansat AICI. Este vorba de initiativa de a expedia un memoriu semnat de toti cei 26 500 de rezervisti cu pensiile diminuate, astfel ca poate "guvernantii" se vor "milostivi" sa ne redea drepturile inapoi incepand cu 01.01.2013. Insa mai este vorba de ceva: miting la sfarsitul lui octombrie/inceputul lui noiembrie, nu doar contra regimului Basescu, ci si impotriva USL. La urma urmei, pentru noi, cei 26 500 rezervisti cu pensiile diminuate, nu este nicio diferenta intre cele cele 2 entitati politice, ne ignora si unii si altii. Interesant ca foarte putine filiale promoveaza initiativa Filialei 1 BV. Sa doarma filialele sau pentru unii dintre noi, dragostea fata de noii guvernanti a devenit mai presus de interesele noastre?

IV. Pana atunci, va indemnam sa scrasniti din dinti si sa semnati petitia independenta de orice curent politic "Stop discriminării militarilor români! Stop persecuţiei politice şi încălcării drepturilor fundamentale ale omului în România!" care da de pamant si cu regimul Basescu si cu cel al USL, prin acuzatii grave, dar reale aduse statului roman, atat de catre militarii activi, cat si de catre cei in rezerva, transmise direct la Adunarea Parlamentara a NATO, la Consiliul Europei, la Congresul SUA si la alti "grei". Acest mod de procedura denota ca militarii nu au nicio incredere in statul roman reprezentat acum nu numai de Basescu, ci de regimul mixt Basescu-USL, ambele regimuri ignorand complet drepturile militarilor. Interesant ca membrii SCMD semneaza petitia oarecum incognito, din moment ce (deocamdata) doar conducerile a 2 filiale au promovat-o: Filiala SCMD Sector 6 Bucuresti si a noastra!

In rest, numai de bine!

Filiala 1 SCMD Curtea de Arges