luni, 5 noiembrie 2012

Ne pregatim din nou de manifestatii! De data aceasta contra regimului mixt Basescu-Ponta!

Celor cu pensiile diminuate, ni s-a creat iluzia de catre USL ca ne vor fi redate drepturile legitime in cursul acestei guvernari al carei mandat ia sfarsit in 9 decembrie 2012. Pana la aceasta ora, acest fapt nu s-a intamplat in pofida numeroaselor demersuri efectuate de SCMD, alte organizatii de rezervisti, prin actiuni individuale, precum si ale formatiunii PNL din USL.

Concluziile provenite de la majoritatea membrilor filialei, de la membrii ANCMRR sau de rezervistii  neafiliati, sunt urmatoarele:

1. PNL si insusi ministrul Dobritoiu, au realizat demersuri reale si sustinute, astfel incat guvernul Ponta sa emita o ordonanta de urgenta pana la alegerile parlamentare, prin care pensiile diminuate sa revina la acelasi cuantum ca in anul 2010.  

2. Din motive care ne scapa, singurul care se opune acestui fapt este insusi premierul Victor Ponta sau mai bine spus latura PSD & UNPR a USL. Foarte probabil, din cauza influentei nefaste a UNPR si a fostului ministrui al apararii, asupra PSD si premierului Ponta. Dealtfel, ministrul Dobritoiu a dat cartile pe fata suficient de mult incat sa realizam cine se impotriveste emiterii unui act reparatoriu pentru rezervistii cu pensiile diminuate.  Din partea cercului premierului apar pretexte "gogonate" cum ar fi impotrivirea FMI si altele. Nu exista nicio impotrivire cat timp FMI nu a intervenit sa se opuna nici reintregirii salariilor bugetarilor, nici retrocedarii indemnizatiilor pentru mame, nici ajutorului acordat OLTCHIM, toate acestea totalizand sume de bani infinit mai mari decat cele 9 milioane lei necesare reintregirii pensiilor celor 30 000 de rezervisti.      

Pe scurt si poate spre dezamagirea multor simpatizanti ai premierului si PSD, nu intregul USL, ci doar premierul Ponta si formatiunea sa politica PSD cu tot valetul ei UNPR, sunt responsabile in exclusivitate pentru neemiterea acelei ordonante de urgenta pe care am asteptat-o cu totii in ultima perioada. Pentru premier pare mult mai importanta disperarea de a prinde loc in Parlament intr-un colegiu din Gorj cu sprijinul Partidei Romilor, decat problemele Armatei Romane si cele generale ale aliantei USL din care face parte.    

In aceste conditii, pentru noi nemaixistand diferente intre fostul regim al presedintelui Traian Basescu si actual regim mixt Basescu-Ponta, ne alaturam colegilor nostri si daca pana la inceperea campaniei electorale nu se intampla nimic bun, reluam manifestatiile pentru recastigarea drepturilor nostre, manifestatii orientate de aceasta data contra regimul mixt Basescu-Ponta!