joi, 18 noiembrie 2010

Sedinta Comitetului Director al SCMD - Informare si concluzii

În data de 16.11.2010 s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Director al SCMD. Ordinea de zi completă poate fi studiată AICI.


Întrucât Filiala Curtea de Argeş este recent înfiinţată,  Biroul Operativ reia doar acele extrase care vizează în mod direct funcţionarea filialei şi a importanţei SCMD pt. apărarea drepturilor nu numai ale militarilor, ci şi naţionale.


Extinderea rapidă a SCMD - din ce în ce mai mulţi rezervişti devin conştienţi că neapartenenţa la o organizaţie care să le reprezinte interesele, le va desfiinţa în mod cert orice drept şi statutul 


 - Exista o crestere medie de 500 de membri noi pe saptamana, chiar in conditiile actuale de agresiune de imagine fara precedent asupra SCMD;

 - Exista filiale cu numar de membri intre 20 si 200, dar si filiale cu un numar de peste 350 de membri;

 - S-a reconfirmat necesitatea cresterii numarului de filiale, in special in Bucuresti, tinandu-se cont de informatiile care ne-au parvenit privind situatia Romaniei in 2011: Guvern de “”uniune nationala””, 40 de arondismente in Bucuresti, in locul Sectoarelor, 16 regiuni cu autonomie fiscala totala in locul judetelor, reducerea SRI, MAI si MApN la simple caricaturi, securitatea Romaniei urmand a fi asigurata de NATO, declararea Romaniei stat multicultural in loc de national;

 - Un numar de 1150 de membri ai SCMD nu se afla in evidenta filialelor ci in evidenta directa a SCMD, prin Secretariatul Tehnic. La acest punct s-a votat ca toti sindicalistii neafiliati sa fie treptat luati in evidenta de catre filialele din judetul de domiciliu, iar grupurile de initiativa din Teleorman si Harghita, care depasesc cu mult numarul necesar, sa fie ajutate sa se constituie rapid in Filialele 1 Alexandria si 1 Miercurea Ciuc.


 Protecţia juridică


La propunerea vicepresedintelui cu probleme juridice si a dl Comisar Sef Racasan Stefan s-a votat constituirea unei permanente cu experti juristi la sediul central al SCMD, care sa raspunda prompt solicitarilor de natura juridica ale membrilor SCMD si sa asigure legatura permanenta a doamnei Cobuz Elena cu avocatii si casele de avocatura din Bucuresti si din tara, angajati de catre SCMD.


***

Biroul Operativ al Filialei Curtea de Argeş a luat notă de constatările Comitetului Director, este total de acord cu acestea şi va acţiona în consecinţă. 


 În privinţa constatărilor din primul extras referitoare la decimarea intenţionată a structurilor de siguranţă, nu numai din rezervă, cât şi active cu consecinţe directe asupra desfiinţării României ca stat naţional: analiza datelor provenite atât de la membrii filialei, cât şi de la simpatizanţi din structurile active, confirmă constatările. 


 Concluziile în ˝traducere liberă˝ sunt cele în asentimentul tuturor membrilor filialei: urmează vremuri foarte tulburi şi instabile în care scapă cine poate. În mod cert, un individ izolat este anihilat foarte uşor, pe când apartenenţa la o organizaţie poate schimba decisiv rezultatul. În privinţa deciziilor individuale: nu sunt greu de luat. Pe de o parte, apartenţa la o organizaţie oferă mai multe şanse de succes în apărarea drepturilor noastre şi implicit a protejării familiilor noastre, pe de altă parte - jurământul militar are esenţa sa care nu trebuie uitată niciodată: militarii, indiferent că sunt activi sau rezervişti - sunt în slujba exclusivă a poporului român. 


Cu deosebită stimă/ Biroul Operativ al Filialei Curtea de Argeş