joi, 21 octombrie 2010

Consecintele depunerii cererii la CMZ/CMJ - sfatul juristilor

Dragi camarazi,

Intervin si va supun atentiei consecintele depunerii cererii la CMZ (CMJ). Am mai postat o data aceasta opinie si nu am vazut reactii. Depunerea cererii la CMZ s-ar putea sa fie o mare greseala si am sa ma explic. Indiferent care va fi baza legala pe care o veti invoca in solicitarea adeverintelor, instanta va lua in considerare INTENTIA, ADICA VA CONSTATA CA SOLICITAREA ADEVERINTELOR ESTE CAUZATA DE DORINTA DE A VI SE RECALCULA PENSIA, fapt ce va ingreuna sarcina oricarui avocat. Colegii mei juristi trebuie sa ia in considerare si acest aspect. Sigur el nu este definitoriu in cauzele ce vor urma in instanta, dar va cantari destul de mult.


Din alt punct de vedere, va rog sa luati in considerare ca decamdata HG 735 este suspendata, deci nu-si produce efecte, deci nu este necesar ca pensionarul militar sa depuna cerere. Daca totusi situatia se va modifica, consider ca sunt de analizat doua situatii:
1. Pentru cei cu pensii cuprinse intre 2500 si 4000 de lei, prin recalculare vor avea o pensie intre 1300 si 1700 lei. Daca nu depun cerere vor primi salariul mediu pe economie care este evaluat undeva la 1250-1300 lei. Deci pentru ce sa va umiliti la Boc?
2. Pentru cei a caror pensie scade prin recalculare la suma 1200 lei nu-i mai bine sa va dea salariul mediu? Deci de ce sa depuneti cerere?
Daca ati studiat L119 si HG 735 veti constata ca solicitarea recalcularii pensiei se poate face in termenul general de prescriptie de 3 ani, iar pensia recalculata se da in plata, indiferent de data solicitarii in cadrul termenului de prescriptie, incepand cu data de 01.01.2011. Si inca odata va pun intrebarea PENTRU CARE MOTIV DORITI SA DEPUNETI CERERE LA CMZ? Inteleg ca presiunea psihica este mare, dar totusi suntem militari.

Sursa: Col (r) just. mil dr. Florin Chitu