miercuri, 6 octombrie 2010

Militarii adevăraţi nu stau niciodată în genunchi!

Vă salutăm, stimaţi colegi!

Dupa cate am constat, mare parte dintre dvs. nu faceti parte din absolut nicio organizatie care sa va reprezinte drepturile. Este foarte important ca în contextul în care pensiile militare sunt recalculate în mod retroactiv - aşa cum doar în România se putea întâmpla, fiecare dintre noi să aparţinem unei organizaţii sau mai multora care să ne reprezinte interesele în raport cu statul român. Există procese intentate Guvernului României atât de către ANCMRR (organizaţia cuprinde membri proveniţi doar din M.Ap.N.), dar şi de către SCMD (organizaţia cuprinde membri proveniţi nu numai din M.Ap.N., ci şi din M.A.I., SRI, SIE, STS - alte structuri ale sistemului naţional de apărare) sau chiar de către persoane fizice. Din consultările pe care le am avut cu diverşi colegi, am ajuns la concluzia că există o problemă care ne priveşte pe toţi: rezoluţiile în astfel de procese sunt individuale pt. persoanele fizice sau juridice care au intentat procesele. Prin urmare, nefiind membru al niciunei organizaţii - există posibilitatea ca o rezoluţie într-un astfel de proces să fie aplicată doar membrilor organizaţiei care a intentat procesul şi nu tuturor rezerviştilor. De aceea este important să facem parte dintr-o organizaţie, întrucât există un risc - să ne luptăm singuri cu statul în procese interne sau la CEDO, să obţinem drepturi pe care ceilalţi rezervişti le-au obţinut fără eforturi deosebite, singurul fiind acela că fac parte dintr-o organizaţie.

  Pe de altă parte, în privinţa intoxicării apărute cum că pensiile militare nu scad în urma recalculării, poate chiar cresc - poate fi corectă pt. anumite exemple, însă v-am ruga să nu uitaţi:

- nu avem absolut nicio garanţie, este o simplă declaraţie verbală;
- de la 01.01.2011 - pensiile militare nu se mai actualizează conform Legii 80/1995 şi Legii 164/2001 (ori de câte ori cresc salariile omologilor noştri în activitate) şi suntem ˝agăţaţi˝ de punctul de pensie al persoanelor civile - de parcă noi am fi lucrat doar 8 ore pe zi, de luni până vineri - şi nu am fi fost după cum bine ştiţi cu lunile prin aplicaţii, în serviciul operativ sau alte activităţi. Niciodată această recalculare nu va lua în calcul decât veniturile noastre care au fost fixe indiferent de timpul de lucru, idem contribuţia - niciodată şi munca nenormată - spre deosebire de ceilalţi ˝unitari˝. Orice ˝unitar˝ este plătit la ˝oră˝ - dacă depăşeşte 8 de ore de lucru, are un salariu cf. Codului Muncii (care nu se aplică militarilor) cu minim 75% mai mare pt. fiecare oră suplimentară lucrată, automat o contribuţie la pensie mai mare şi o pensie mai mare. Noi - nu. Şi atunci cum să acceptăm să fim˝unitari˝ dacă nu am beneficiat niciodată de ˝privilegiile˝ celorlalţi ˝unitari˝, ci doar de restricţii speciale de drepturi şi libertăţi (interdicţia de a detine firmă, interdicţia de a avea un al 2-lea job - doar decente, interdicţia de a nu candida la vreo funcţie publică, interdicţia de a nu face parte din partide etc.), restricţii pe care nici un alt ˝unitar˝ nu le are?

Mare parte dintre noi ne cunoaştem. Foarte multe garnizoane din ţară au deja în afară de filiale ANCMRR şi filiale SCMD, ultimele fiind conduse de nume rezonante ale Armatei României. Fiecare dintre cele 2 organizaţii are procese pe rol, însă cu cauze diferite - de aceea, din punctul nostru de vedere, chiar dacă sunteţi membri ai ANCMRR, este extrem de util să vă înscrieţi şi în SCMD - sunteţi astfel reprezentaţi de 2 organizaţii, iar SCMD a dovedit prin întreagă activitate că luptă decis pt. drepturile noastre, nu doar ˝mimează˝.  

Prin urmare, în vederea urgentării înfiinţării filialei locale a SCMD - ale cărei baze există deja, în afară de persoanele menţionate la contact, vă puteţi adresa cu încredere următorilor - pe care, în mod cert îi cunoaşteţi:

- Lt. col. (r) Dan Cosoreci - tel. 0744683656;
- Mr. (r) Nicuşor Vărzaru - tel. 0726265808;

Cererile de adeziune vor fi înaintate personal Mr. (r) Gelu Olescu, însoţite de copii după C.I. şi talonul de pensie, 2 fotografii tip C.I. şi cotizaţia anuală în valoare de 120 lei (60 lei - pt. văduve şi urmaşi).

Cu deosebită stimă/Comitetul de organizare a filialei SCMD Curtea de Argeş