vineri, 4 martie 2011

Pe 4 Martie la Piteşti - S-a scandat ˝Armata e cu noi!˝


În data de 4 martie 2011 - rezerviştii Filialei 1 SCMD Curtea de Argeş au participat la protestele de la Piteşti alături de colegii lor din SCMD Piteşti şi Câmpulung şi de această, ca element inedit - umăr la umăr alături de sindicate civile, dar şi de cetăţeni neafiliaţi vreunei organizaţii, inclusiv adolescenţi - cca. 5 000 de oameni demonstrând contra Guvernului şi a Preşedintelui României - acele entităţi care au reuşit incredibila performanţă să situeze România - prin marele elucubraţii ale (non)gândirii şi acţiunilor lor, nu numai la periferia Uniunii Europene, ci şi a multor state africane. S-au scandat lozinci în genul: „Boc şi cu Băsescu, vă cheamă Ceauşescu", „Singura soluţie, încă-o revoluţie", „Venim peste voi", „Jos Băsescu", „Jos guvernul mincinos", „Azi la Piteşti, mâine la Bucureşti".

Protest sindicate reunite - Piteşti 4 Martie 2011 (coparticipant SCMD Curtea de Argeş)

Inedit: ˝Ne-aţi ciuruit, dar nu ne-aţi omorât˝ - Discursul de excepţie al elevei Iulia Pârvan

(2´12˝-2´55˝)


În ultimele zile, mai exact de la 1 Martie când rezerviştii din toată România au dat semnalul la Bucureşti că a sosit, într-adevăr, vremea schimbării şi a debarcării celor care au adus ţara în haos - evenimentele pe plan social se succed în ritm tot mai alert. Zi de zi au loc proteste din ce în ce mai ample şi mai radicale în diverse zone ale României - în timp ce televiziunile şi mass media în general preferă să treacă peste astfel de evenimente (unele parcă ar fi primit ˝directive˝ de partid în acest sens), difuzând publicului scenete cu Moni şi Iri.

Pe 1 Martie - coloane de rezervişti întinse pe kilometri în Bucureşti erau salutate cu bucurie de la balcoane de oameni deosebiţi, iar începând din acea zi peste tot în ţară au început să se audă aceleaşi aclamaţii ˝de nepreţuită dragoste˝ faţă de ˝măreţii conducători˝ gen "Afara, afara! Javra ordinara!", precum si ”Basescu, Basescu, Te cheama Ceausescu!” - aclamaţii uşor de recunoscut ca fiind preluate de la rezerviştii români.

Protest rezervişti Bucureşti 1 Martie 2011 (coparticipant SCMD Curtea de Argeş)


Biroul Operativ al Filialei Curtea de Argeş mulţumeşte tuturor acelor membri şi simpatizanţi care au realizat corect că fără unitate şi acţiune efectivă, noi - rezerviştii nu vom avea succes, element valabil de fapt, pt. intreaga societate romanesca. Pe lipsa de unitate şi pe non-acţiunea noastră se bazează şi actuala putere şi acţiunile acesteia: mizează pe faptul că noi românii, nu avem atitudine civică, suntem izolaţi, suntem dezbinaţi şi uneori comozi - însă manifestaţia de la Piteşti a dovedit exact contrariul - spre disperarea ˝emanaţilor˝ ce conduc încă România spre prăpastie. Miza lor este de fapt o ultima redută ˝de carton˝.

Protest rezervişti Prefectura Piteşti 24 Ianuarie 2011 (coparticipant SCMD Curtea de Argeş)