miercuri, 2 martie 2011

1 Martie - Bilanţ!

1. Aspecte generale

Imagine preluată de pe blogul Filialei Constanţa

În data de 1 Martie 2011, Filiala 1 SCMD Curtea de Argeş a participat la acţiunile de protest - alături de alte 28 de filiale SCMD - la marşul şi mitingul de protest organizat de SCMD în Bucureşti.

Biroul Operativ mulţumeşte tuturor participanţilor din cadrul filialei care au înţeles că cheia succesului pt. noi rezerviştii, constă în realitate în unitatea noastră, iar manifestaţia în stradă este componenta esenţială a luptei sindicale.



Populaţia îi salută pe rezervişti

De asemenea, mulţumiri organizatorilor - suntem perfect conştienţi de eforturile de organizare depuse de SCMD Central. În acelaşi timp, Biroul Operativ al Filialei Curtea de Argeş salută toate filialele participante şi îşi exprima respectul deosebit pt. eforturile acelor rezervişti sosiţi chiar şi de la 400-500 de kilometri departare, după 8-10 ore de transport (doar pt. sosire) sau mai mult. Cinste tuturor!




2. Aspecte de organizare internă

Pe baza acestei experienţe - fiind prima ieşire a filialei la acţiuni de protest în Bucureşti, Biroul Operativ al Filialei Curtea de Argeş a concluzionat următoarele:

- transportul centralizat la astfel de acţiuni este de preferat celui individual, doar în prima situaţie fiind facilitate afluirea, parcarea şi defluirea autovehiculelor precum şi joncţiunea cu celelalte filiale SCMD;

- există o parte dintre membrii filialei care deşi prezenţi în procesele intentate contra statului (87% dintre membrii filialei au intentat acţiuni în justiţie), par să evite cea de-a 2 formă a luptei pt. recâstigarea drepturilor: cea sindicală pură - care presupune participarea în mod solidar la mitinguri şi manifestaţii. Referitor la acest aspect - Biroul Operativ readuce aminte membrilor filialei că SCMD este un sindicat, prin urmare procesele intentate în justiţie constituie doar o cale de recâştigare a statului de rezervist şi este complementară manifestărilor sindicale pure. Abordarea unei singure căi de reacţie, doar cea a justiţiei şi evitarea participării la manifestaţii - presupune şi o diminuare proporţională a şanselor fiecăruia dintre noi;

Biroul Operativ aduce mulţumiri speciale femeilor-rezervist - care de 1 Martie au preferat să se alăture în frig la protestul filialei noastre fără să dea un pas înapoi. Aprecieri deosebite adresate Mr. (r) Sinea Nicolae pt. sprijinul permanent acordat Biroul Operativ, dar şi pt. stoicismul său şi care în ciuda unor probleme de sănătate ce ar fi determinat pe oricine în mod normal să rămână acasă, a preferat să ni se alăture asumând-şi un risc esential. Mulţumim încă o dată tuturor!

Cu stimă/Biroul Operativ al Filialei Curtea de Argeş