luni, 4 februarie 2013

Institutia "AVOCATUL POPORULUI" acuza statul roman, guvernul, Parlamentul si CCR de incalcarea principiilor statului de drept in cazul desfiintarii pensiilor militare!

In luna august 2012, pe fondul in care incepuse sa se prefigureze deja faptul ca noua putere politica din Romania (USL) va trata cu indiferenta (vezi nota explicativa)  problemele sistemului militar declansate de regimul politic precedent (PD-L), cativa militari romani (in special in rezerva, dar si activi), au decis sa actioneze pe cont propriu si au lansat o petitie denumita "Stop discriminării militarilor români! Stop persecuţiei politice şi încălcării drepturilor fundamentale ale omului în România!". Petitia a fost expediata simultan catre foarte multi destinatari din interiorul Romaniei, dar catre si mai multi destinatari din afara acesteia. A fost semnata de aproximativ 1000 de persoane din sistemul militar si poate fi semnata si acum de toti cei care sustin cauza militarilor romani, fara influente politice sau de alta natura! Printre destinatari, alaturi de cei clasici (Guvern, Parlament): Institutia Avocatul Poporului, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dar si EUROMIL, Consiliul Europei, Adunarea Parlamentara a NATO  etc.

Dupa 5 luni, incep sa apara si rezultate, altele decat cele de ignorare cu care am fost invatati pana acum. Astfel, Institutia Avocatul Poporului - ca membru al Ombdusman-ului european, prin recomandarile din raportul special de AICI, demonstreaza ca desfiintarea pensiilor de serviciu, deci si a celor militare s-a facut de catre statul roman, cu nerespectarea jurisprudentei europene si internationale, precum si cu incalcarea Constitutiei Romaniei. Toate acestea si cu complicitatea CCR, devenita astfel partasa la incalcarea principiilor elementare ale statului de drept! Textul integral al raportului este AICI! Recomandarile unei institutii precum Institutia Avocatul Poporului care este parte a Ombdusman-ului european, asupra statului roman, inclusiv asupra CCR - nu au caracter de lege, insa practic sunt obligatoriu de pus in practica, precum MCV impus Romaniei de U.E.. 

Textul complet al RAPORTULUI SPECIAL privind consecinţele eliminării pensiilor de serviciu este AICI
A consemnat pt. Dvs.: Olescu G. (cu drept de pensie militara desfiintat de 2 ani de statul roman, dar si cu cuantum diminuat de 14 luni, din care 4 luni sub regimul PD-L si 10 luni sub regimul USL), membru initiator si semnatar al petitiei "Stop discriminării militarilor români! Stop persecuţiei politice şi încălcării drepturilor fundamentale ale omului în România!". Multumesc tuturor celor care au mediatizat-o si au semnat-o! Petitia poate fi semnata si in continuare, aceasta aflandu-se inca pe rol la majoritatea destinatarilor carora le-a fost adresata, fiind de asteptat si alte reactii favorabile militarilor romani!

NOTA EXPLICATIVA: In opozitie fiind, USL a initiat un proiect de lege favorabil rezervistilor cu pensii diminuate, proiect care permitea reintregirea pensiilor acestora si returnarea sumelor de bani retinute de stat. Proiectul respectiv a fost adoptat in forma initiala, de Senat, la data de 23.04.2012, cand USL inca nu preluase guvernarea. Insa, in data de 14 iunie 2012 cand USL preluase deja puterea de cca. o luna, la votul final asupra proiectului de lege adoptat adoptat deja in forma rezonabila de Senat cu 2 luni inainte, Camera Deputatilor cu majoritate apartinand USL s-a intors la 180 grade si si-a modificat in mod inexplicabil propriul proiect de lege, astfel incat rezervsitii cu pensii diminuate au ramas in aceeasi situatie. Traseul legislativ  si dovada de necontestat a ceea ce s-a intamplat, se regasesc AICI. De la acest moment a devenit clar ca odata ajunsa la putere, USL va trata cu indiferenta probleme create rezervistilor de vechiul regim, ceea ce la acest moment, se adevereste din plin!