marți, 26 februarie 2013

Pe 1 Martie se implinesc 15 luni de cand avem pensiile diminuate! Din care 5 luni sub PD-L si 10 luni sub USL!

Si pe 1 august vom implini 20 luni, pe 1 ianuarie 2014 - 2 ani. Si apoi 3, 4 sau 5 ani, si tot asa pana la iesirea noastra "pe cale naturala" din sistem!

Stimati colegi! Din punct de vedere politic, este suficient de clar ca pentru cei cca. 30 000 de rezervisti cu pensiile diminuate, USL (incluzand acum si UNPR) a devenit aceeasi Marie precum PD-L/UNPR, difera doar palaria! Ultimele afirmatii ale premierului Ponta sunt mai mult decat relevante. Va cauta o “soluţie echitabilă pe termen mediu şi lung". Sa fim realisti! Parafrazandu-l pe fostul dictator, mult asteptata solutie “soluţie echitabilă pe termen mediu şi lung" va fi atunci cam "cand va face plopul mere si rachita micsunele". Cu alte cuvinte, cei 30 000 de rezervisti cu pensiile diminuate, am fost sacrificati de ambele regimuri. 


Pentru cei fara pasiuni politice, ne-a fost clar inca din luna iunie 2012 ca asa vor evolua lucrurile! Ce s-a intamplat in acea luna? Foarte simplu, USL si-a anulat proiectul de lege initiat cand se afla in opozitie si a decis, la indicatiile lui Ponta, ca rezervistii cu pensii diminuate sa ramana in continuare cu ele la fel. Daca nu cunoaste cineva ce s-a intamplat in acea luna, sa revada traseul legislativ al L. 112/2012. In 23.04.2012, proiectul initiat de USL in opozitie care a vea drept tinta reintregirea pensiilor diminuate, a fost  aprobat de Senat, iar dupa ce USL a preluat complet puterea, uniunea a scos la votul din Camera Deputatilor din data de 14 iunie 2012, exact punctele care permiteau reintregirea pensiilor diminuate si returnarea diferentelor retinute abuziv de stat. De atunci, a devenit clar ca USL nu va rezolva niciodata problema celor 30 000 de rezervisti cu pensiile diminuate.

Pe undeva este si o chestie de orgoliu la mijloc sa ramanem cu pensiile diminuate si sub USL! Orgoliul meschin si primitiv al lui G. Oprea, nu al nostru! Sa nu uitam ca vicepremier este controversatul Gabriel Oprea, cel care a pus decisiv umarul cand a guvernat langa Boc, la desfiintarea pensiilor militare si la diminuarea cuantumului acestora pentru cca. 30 000 rezervisti. De ce sa se razgandeasca Gabriel Oprea tocmai acum? Nu o fi el vioara nr. 1 in USL, dar fiind naşul copiilor lui Ponta, restul se subintelege! Nimeni nu strica o relatie naş-fin doar de dragul de a repara un abuz asupra a 30 000 de fosti militari! Cine i-ar mai cununa copiii lui Ponta daca l-ar supara pe naş cu o problema minora precum exterminarea a 30 000 de rezervisti romani?

Din punct de vedere sindical, o raita printre comunicatele diversilor lideri ai SCMD, scoate la iveala situatii bizare. Cu exceptia a unor extrem de putini lideri de filiale sau de regionale, toti ceilalti , fie tac, fie merg intr-o directie din care rezulta ca cei 30 000 de rezervisti cu pensii diminuate parca nu am mai exista. Si totusi existam! Unii lideri ne sfatuiesc sa avem rabdare si sa nu facem presiune in strada,  intrucat ni se negociaza intens interesele. Avem rabdare, din 7 mai 2012 de cand s-a instalat USL la putere, tot avem rabdare! Suntem sfatuiti sa avem incredere! Avem si incredere, fapt pentru care am inghitit si "galusca" din 14 iunie 2012 cand USL aflat la putere si-a modificat propriul proiect de lege initiat in opozitie,  promovand astfel L. 112/2012 si din care a taiat exact punctele care permiteau reintregirea pensiilor diminuate si returnarea diferentelor. Insa, in cele din urma totul are limita! Totusi, de la avea rabdare, pana la a cadea in naivitate completa, este o distanta mare! 

Mai multe lucruri sunt bizare, nu doar unul singur! Analiza mai multor comunicate emise pana in urma cu vreo luna, scoate la iveala faptul ca primul punct al revendicarilor unor anumiti lideri ai SCMD care au negociat in numele nostru, a fost cumulul pensiilor cu salariul si nicidecum problema celor 30 000 de rezervisti cu pensii diminuate, cum ar fi fost normal. Abia in ultima luna si cu diverse insistente, problema pensiilor diminuate a devenit pct. nr. 1 al negocierilor, asa cum era normal sa fie de la inceput! Ultimele comunicate ale anumitor lideri ai SCMD, sunt si derutante si contraditorii. Sunt acuzatii reciproce, filiale care au demisionat in bloc fondand alte asociatii si toata lumea acuza pe toata lumea! Pe acest fond de deruta, tot ce este cert este ca noi, cei cca. 30 000 de rezervisti cu pensii diminuate, suntem in aceeasi situatie ca in ianuarie 2012.  

Stimati colegi! In perioada 04-08 martie 2013, sunt anuntate proteste la Bucuresti care au drept scop, scoaterea la lumina a cauzei celor 30 000 de rezervisti cu pensii diminuate, readucerea acesteia in centrul atentiei si rezolvarea ei! Clar si la obiect! Insa aspectul curios este ca protestele sunt organizate si sustinute aproape incognito si doar de cativa lideri de filiale, initierea fiind realizata de Regionala Muntenia (Pitesti)! Ori este evident ca nu doar Regionala Muntenia are in randurile ei, rezervisti cu pensiile diminuate, acestia exista peste tot! Alti lideri, dintre cei cu negocieri infinite, ne sugereaza ca nu cumva sa ne alaturam manifestatiei contra USL organizate  la Bucuresti, intrucat "i-am deranja"pe cei care plangeau cu lacrimi de crocodil pe umerii rezervistilor cu pensii diminuate si carora, prin protestele noastre, le-am "şifona" imaginea daca indraznim sa le aducem aducem aminte cum ne-au mintit, inainte de a se vedea inscaunati ca parlamentari sau ca ministri! Aici este vorba de tradare clara! Iar majoritatea celorlalti lideri, tac! Poate ca si ei sunt derutati de amploarea tradarii cauzei celor 30 000 de rezervisti cu pensii diminuate sau poate ca s-au alaturat tacit tradarii, ramane de vazut!

Stimati colegi! Fiecare suntem liberi sa luam ce decizie consideram ca e mai buna pentru fiecare dintre noi. Stiti ca am  fost multi la inceput si am mai ramas doar cei cu pensiile diminuate, ne cunoastem bine intre noi, si a fost sa fie sa ne ducem crucea impreuna. Avem 3 procese castigate, din care unul cel pe revizuire (fond), constituie o premiera si poate avem noroc si cu cel de-al 4-lea si ultimul proces, si care ar insemna sfarsitul unor lungi incercari! Am participat impreuna la manifestatii, pe frig, pe ploaie, nu a contat! Eu am dorit doar sa va readuc aminte tuturor  ca pe 1 Martie se implinesc 15 luni de cand avem pensiile diminuate! Iar pe 1 august vom implini 20 luni, pe ianuarie 2014 - 2 ani si tot asa. 

De aceea, eu cred ca dincolo de deznodamantul proceselor si de disensiunile existente intre diversii lideri ai SCMD, de interesele si de "clenciurile" politice dubioase ale celor care nu vor sa deranjam "stapanirea", ar trebui sa ne vedem in primul rand, interesele noastre concrete si sa ne fructificam orice sansa, iar in data de 04 martie 2013, va trebui sa mergem, cu totii, din nou la Bucuresti, intrucat este evident ca absolut nimeni nu ne va rezolva problemele in locul nostru! 


Nota: De ultima ora au aparut si "indicatii pretioase" care confirma inca o data pozitia dubioasa a acelor lideri care au dat la spate cauza celor 30 000 de rezervisti cu pensii diminuate, dar care ne indeamna sa nu cumva sa aducem aminte de acest lucru actualei "stapaniri"! Suntem indemnati ca protestele sa se desfasoare strict sub indemnul "Jos Basescu!",  "Jos Oprea!", cica "aratandu-ne astfel intentia de a ajuta USL-ul sa se curete de penalii strecurati de Basescu in interiorul sau." Dar de ce numai asa? De ce sa nu aducem aminte si de minciunile USL privind rezolvarea situatiei celor 30 000 de rezervisti cu pensii diminuate? Pentru ca noi avem pensiile diminuate de 5 luni sub PD-L si de 10 luni sub USL!  Ori in astfel de situatie si care este o realitate, deviza corecta pentru noi este "Ponta si Antonescu, la fel ca si Basescu"! Noi nu vrem sa ne fie denaturat protestul, intrucat nu vrem sa protestam pentru nimic altceva decat pentru faptul ca avem pensiile diminuate! De 5 luni sub PD-L si de 10 luni sub USL! Si ar mai fi o problema! Dar de ce sa nu aducem aminte USL si de recomandarile si propunerile din Raportul Special al Institutiei Avocatul Poporului catre Parlament si care stipuleaza foarte clar ca pentru corectarea abuzurilor din trecut, este necesara "revenirea la denumirea şi cuantumul pensiilor de serviciu anterioare promulgării Legii nr. 119/2010" si ca "pensiile de serviciu se vor acorda pe durata vieţii celor ce au beneficiat prin legislaţie de acest drept"? Si atunci de ce sa acceptam sa fim manipulati si sa ii protejam pe unii in (de)favoarea celorlalti, cand noua, nici unii, nici altii, nu ne-au facut vreun bine?

Olescu G. (membru fondator, pensie diminuata, de 5 luni sub PD-L si de 10 luni sub USL)