joi, 24 februarie 2011

1 Martie - Rezerviştii SCMD Curtea de Argeş protestează în Piaţa Victoriei!

1. Afluirea către Bucureşti:

În ziua de 1 Martie, Filiala 1 SCMD Curtea de Argeş - participă alături de ceilalţi rezervişti ai României, la marşul şi mitingul de protest organizat de de SCMD contra Guvernului României - la Bucureşti.

- ora începerii afluirii către Bucureşti: 07.00;
- punct de plecare: Biserica Domnească;
- traseu: Curtea de Argeş - A1 - Piaţa Eroilor (Academia Militară)/Bucureşti;
- transport: conform repartiţiei Biroului Operativ. Rugam în acest sens - ca fiecare participant să se informeze în timp oportun la secretariatul filialei pt. a cunoaşte exact mijlocul de transport cu care va efectua deplasarea;

Punctul de joncţiune pt. rezerviştii din cadrul filialei care au optat pt. prezentarea pe cont propriu în Bucureşti: Piaţa Eroilor (Academia Militară) - orele 10.30.

Între orele 10.30-11.00, la Piaţa Eroilor (Academia Militară) se constituie dispozitivul de marş, la orele 11.00 începe marşul către Piaţa Victoriei.

Programul este detaliat AICI.

2. Recomandări de respectat pe timpul marşului de protest şi al mitingului:

- fiecare rezervist SCMD este rugat să deţină legitimaţia asupra sa, la vedere (în suport plasticat ataşat la şnur), precum şi celelalte însemne distribuite de SCMD (şepci, veste, fanioane, etc.) sau personale;
- ţinută: anti-umiditate, izolantă termic (călduroasă) - prognoza meteo indică + 2 grade C;
- necesar minim de subzistenţă pt. 24 de ore (alimente, apa, medicamente, termos ş.a. - un mini-rucsac/sac de spate fiind ideal pt. păstrarea lor);
- urmaţi-vă conducătorii de grup;
- nu lăsaţi persoane străine să pătrundă în grupul în care sunteţi, grupul trebuie să rămână compact;
- folosiţi telefoanele mobile sau orice alte mijloace - pt. a filma/fotografia orice consideraţi că poate reprezenta provocare adresată grupului/rezerviştilor SCMD, precum şi eventuale situaţii de ostilitate la adresa rezerviştilor SCMD;
- în caz de situaţii conflictuale, regrupaţi-vă şi rămâneţi calmi;

3. Altele:

Stimaţi rezervişti - trebuie să fim conştienţi asupra faptului că acţiunea de la 1 Martie este destul de probabil să devină ultima noastră şansă reală atât pt. redobândirea drepturilor noastre legitime, dar şi a demnităţii noastre. Nu trebuie să se bazeze nimeni pe altcineva - reuşim doar împreună.

Biroul Operativ al filialei mulţumeşte tuturor membrilor acesteia, dar şi rezerviştilor din afara filialei care au decis să sprijine concret acţiunile SCMD - coeziunea şi disciplina noastră, a rezerviştilor fiind în realitate singura armă viabilă pe care o deţinem şi cu adevarat redutabilă - cât timp suntem uniţi! Participarea fiecăruia dintre noi alături de colegii noştri care manifestează pentru drepturile noastre - constituie de departe cel mai important element pt. reuşita noastră, nefiind loc pt. indiferenţă, comodităţi, jusitificări sau disimulări. Cei care se simt ˝beneficiari˝ pot să rămână acasă, le dorim vizionare plăcută la TV şi să se bucure în linişte de pensia care le-a fost returnată luna aceasta - provizoriu. Mai urmează şi alte luni şi este bine să fim realişti - această victorie (temporară - ce-i drept, dar e o victorie) este reuşita exclusivă a SCMD şi nu a televiziunilor sau a vreunui partid politic. De aceea SCMD trebuie sprijinit efectiv, oricând, oriunde, oricum - fiind singura organizaţie care a apărat şi apără în mod real interesele rezerviştilor.

***

Întrucât Ziua de 1 Martie - este şi ziua sosirii Primăverii - Filiala 1 SCMD Curtea de Argeş adresează tuturor femeilor-rezervist din cadrul filialei - un călduros LA MULŢI ANI! Aceleaşi gânduri bune le adresăm, desigur, şi tuturor reprezentantelor feminine ale familiilor rezerviştilor din SCMD.

Cu stimă/Biroul Operativ al Filialei 1 Curtea de Argeş

Honor et Patria!