vineri, 29 aprilie 2011

Sa sprijinim SCMD si altfel - 2% redirectionare a impozitului pe venit!

Biroul Operativ al Filialei aduce la cunostinta tuturor membrilor filialei si a altor persoane interesate ca avem posibilitatea sa sprijinim SCMD in mod real si gratuit, iar recomandarea noastra este sa si o facem. De constatat, pt. a nu exista interpretari ca initiativa pleaca de la o filiala si nu de la Comitetul Director al SCMD. Dupa eforturile si rezultatele reale obtinute in apararea drepturilor si demnitatii rezervistilor, sindicatul merita din plin un astfel de sprijin si trebuie sa privim lucrurile si cu realism - forta unei organizatii depinde in mare masura si de suportul financiar al acesteia.

Este simplu sa ajutam SCMD - noi, familiile noastre, simpatizantii SCMD, mai ales ca nu costa nimic. Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate non-profit - sindicatele indeplinind aceasta conditie, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.

Se realizeaza prin completarea unui simplu formular (230 – persoane fizice care obtin venituri din salarii sau 200 – persoane fizice care obtin venituri din activitati independente), la administratiile financiare din raza localitatii de domiciliu, pana pe data de 15 mai a fiecarui an, avand posibilitatea sa redirectionam 2% din impozitul pe profit pe care oricum il platim statului, catre o organizatie non-profit.

Aceasta donatie nu ne costa nimic! Doar un formular de completat si depus la Fisc pana la data de 15 mai 2011. Daca nu folosim aceasta optiune, suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de catre stat si destinata unor proiecte marete gen sali de sport, patinoare, telegondole si alte „investitii” de partid.

Bineinteles ca fiecare este liber sa nu faca nimic sau redirectioneze 2% din impozit catre orice organizatie non-profit, sunt cateva sute, poate mii – cu campanii de promovare mai mult sau mai putin evidente. De exemplu, catre A.N.C.M.R.R. – ONG care in baza art. 3 Funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României, în calitatea sa de comandant al Forţelor Armate şi sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Preşedinte de onoare” – adica a celor care au dat girul pt. anularea drepturilor si statului de rezervist.

Statistic, nu multi romani se inghesuie sa-si doneze impozitul pe venit in scopuri umanitare, ori din nestiinta, ori din alte motive. Tot statistic - In topul beneficiarilor se afla biserica sau fundatiile bisericesti - 29% din cei care au redirectionat. La o distanta apreciabila se situeaza SMURD (10%), Salvati copiii (9%), Copii in dificultate (6%) si Crucea Rosie (aproximativ 6%). De asemenea, aproximativ 8% dintre persoane au redirectionat 2% din impozitul pe venit catre diverse scoli sau fundatii care sprijina educatia sau cultura.


In concluzie, Biroul Operativ al Filialei recomanda membrilor si simpatizantilor SCMD, sa analizeze aceste date si sa procedeze dupa propria constiinta! Daca tot avem posibilitatea sa donam 2% SCMD care lupta pt. drepturile noastre, de fapt ne donam noua insine!