vineri, 19 noiembrie 2010

În atenţia membrilor filialei - HG Nr. 735/2010 este suspendată!

Dl. Col. (r) dr. Constantin Monac, secretarul General al SCMD precizează foarte clar că HG 735/2010 privind metodologia de recalculare a pensiilor militare de stat si ale politistilor este suspendată.  Prin urmare, constituie infracţiune orice act sau fapt de punere în aplicare a HG 735/2010. M.Ap.N. a admis faptul că HG 735/2010 este suspendată şi respectă decizia instanţei (teoretic - informaţiile denotă că, în realitate,  se procesează în continuare recalculările - adica decimarea pensiilor militare).

Suspendarea a fost obţinută prin decizia Curţii de Apel Cluj, decizie confirmată ulterior ca fiind perfect valabilă şi de către Curtea de Apel Bucureşti, prin intervenţiile separate cu aceeaşi cauză ale SCMD şi ANCMRR. 

Paşii urmatori: Guvernul Romaniei a depus cerere de recurs. Dosarul cauzei de la Cluj, împreuna cu cererea de recurs, se afla în prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (instanţa competentă să judece recursul). Data recursului nu a fost încă stabilită. În urma recursului există 2 variante: 

- Daca in urma judecarii recursului ramane valabila sentinta civila de la Cluj, suspendarea HG 735/2010 se mentine pana la aparitia primei Hotarari judecatoresti definive si irevocabile de anulare a HG 735/2010. In acest sens (adică pentru anulare), exista mai multe actiuni in justitie ale SCMD în curs de derulare;
-  Dacă în urma judecării recursului este anulată Sentinţa civilă de la Cluj, aplicarea HG 735 se reia, dar poate fi stopată printr-o sentinţă favorabilă în procesele de anulare;

În concuzie: până la judecarea recursului la ÎCCJ, orice recalculare a pensiilor militare de stat si ale poliţistilor este suspendată, decizia este executorie, o eventuală încălcare a acesteia de către instituţiile statului constituie infracţiune. 

Biroul Operativ al Filialei Curtea de Argeş