luni, 27 februarie 2012

Utile! Cum ne putem interesa pe internet de stadiul proceselor noastre?

Cea mai simpla metoda este pe baza numarului unic de dosar, in forma sa completa, de exemplu: 6134/109/2011.

I) Mai intai dam click pe: http://portal.just.ro/InstantaDosareLista.aspx?idInstitutie=109. O sa ne apara o fereastra ca mai jos:



II) In caseta "Număr", introducem nr. personal de dosar in forma completa si apoi dam click pe caseta unde scrie cu alb pe fond negru "Caută".

III) O sa ne apara o fereastra ca mai jos:

Dam click pe ultimul rand de jos.

IV) O sa ne apara tot parcursul dosarului, de la inregistrare pana la stadiul in care am ajuns cu procesul, ca mai jos:


Daca ne mai intereseaza si alte detalii, dam click pe acele randuri care precizeaza data cu termenele de judecata, de exemplu alegem randul cu data de 10.04.2012.

V) O sa ne apara o fereastra ca mai jos:


Ce apare scris pe fond galben, e exact sedinta care ne intereseaza. Putem afla, de exemplu, ca la termenul din 10.04.2012, ora procesului este 12.00, se desfasoara la Sectia Civila si completul de judecata desemnat (C2-AS-Fond = completul 2 de judecata/asigurari sociale/fond).

[Se mai pot obtine si alte detalii daca dam click pe randul unde scrisul e pe fond galben, insa nu prea ne mai ajuta cu nimic - cuprinde toate dosarele din acea sedinta].

[Mai sunt si alte metode de cautare daca nu cunoastem nr. de dosar, de exemplu, sa introducem in caseta "Parte" de la pct. I, numele nostru, insa metoda pe baza nr. de dosar e cea mai rapida si mai simpla].

***
Link-ul de la pct. I e doar pentru Tribunalul Arges. Principiul de baza pentru orice judet/instanta: trebuie dat click pe http://portal.just.ro/, apoi ne localizam judetul pe harta din dreapta cu conturul Romaniei, dam click pe judetul care ne intereseaza si se deschide o fereastra cu toate instantele din judet. Ne alegem in fereastra deschisa instanta pe care o cautam (judecatorie, tribunal, curte de apel etc.), dam click pe acea instanta si va aparea, in stanga, cuvantul "DOSARE". Click pe "DOSARE" si se va deschide o fereastra identica cu cea din prima foto pentru Tribunalul Arges, ceilalti pasi fiind la fel ca cei prezentati pentru Tribunalul Arges. (Pentru Bucuresti se procedeaza ca la judete).

Mult succes!