miercuri, 22 februarie 2012

Urgent! Pentru cadrele militare pensionate incepand cu anul 2002! Atasati la dosare contractele privind exercitarea profesiei militare!

Este datoria oricarui rezervist aflat in proces sa isi completeze dosarul cu acele probe care il avantajeaza! La prima vedere, toate documentele prezentate ca probe in procese par identice pentru toti rezervistii, dar nu este chiar asa! Unii au o decizie la dosar, altii 3-4 decizii, iar cadrele militare pensionate incepand cu anul 2002 au avantajul unei probe in plus. Este vorba despre faimosul "CONTRACT PRIVIND EXERCITAREA PROFESIEI DE CADRU MILITAR IN ACTIVITATE". Dl. avocat Savu Ion, ne recomanda sa facem uz de aceasta proba, la fel cum s-a procedat la alte instante din tara, deci sa il atasam la dosarele noastre si inca urgent! Avocatii ne apara, dar e datoria noastra sa le prezentam toate probele care ne avantajeaza!

VARIANTA PANA LA LIMITA DE VARSTA IN GRAD

VARIANTA PENTRU DURATA DE 4 ANI

Începând cu anul 2002, fiecare dintre noi am încheiat contracte cu M.Ap.N (reprezentat prin comandanţii structurilor în care am activat fiecare, contracte avizate şi de consilierii juridici ai M.Ap.N.) şi fiecare deţinem exemplarul 2 din acele contracte în actele noastre, primul fiind în memoriul original. Pt. cei cu vechime mai mică de 15 ani în exercitarea profesiei, contractele s-au încheiat/reînnoit pe perioade de 4 ani, pt. cei cu vechime mai mare de 15 ani - până la limita de vârstă în grad.
Nu contează durata, ci prevederile contractuale: în ambele variante de contracte scrie negru pe alb, la pct. 3.: ˝Pe timpul executării contractului, parţile au drepturile şi obligaţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare.˝ Dintre drepturile prevăzute "de reglementările legale în vigoare" pentru ca noi sa acceptam un astfel de contract, face parte si dreptul la pensie militara, acordat în condiţiile contractuale şi prevazut în Legea 80/1995, transpus de L. 164/2001. Pensionarea noastră s-a realizat în timpul derulării unor astfel de contracte, dreptul la pensie militară fiind generat în condiţiile acestor contracte. Aceste contracte au statut de lege.
De retinut: cine nu (mai) detine exemplarul nr. 2, poate sa solicite la CMJ copie dupa exemplarul nr. 1, care se afla in memoriul original!
Astfel, dl. avocat va realiza si o surpriza de proportii aparatorului M.Ap.N. la Tribunalul Arges, domnului consilier juridic delegat Alexandru Hâra (il cunoastem, a fost la logistica la Curtea de Arges): parte din acele contracte, in special ale cadrelor din garnizoana Pitesti, au fost avizate juridic chiar de dl. consilier juridic delegat al M.Ap.N., dl. Alexandru Hâra. K.O. previzibil pentru domnul consilier juridic delegat!