vineri, 13 ianuarie 2012

Notificare! Filiala Curtea de Arges participa la manifestatia din 24 ianuarie 2012 la Bucuresti! Fiecare membru sa confirme/infirme participarea!


Doamnelor si domnilor membri SCMD ai Filialei 1 Curtea de Arges,

Cunoasteti cu totii ceea ce ni s-a intamplat in ultimele 2 saptamani: niciun cadru militar in rezerva si in retragere nu mai are pensie militara. Pe de alta parte: majoritatea cadrelor in rezerva/in retragere din Curtea de Arges si din imprejurimi avem si pensiile diminuate si suntem obligati de regim ca din ceea ce este diminuat, sa platim si penalitati (de mii si zeci de mii de lei) ca si cum am fi fost infractori in cariera noastra. Ofiteri, subofiteri sau maistri militari, altadata mandri de statutul nostru, am fost umiliti de actualul regim politic din Romania si am fost declarati simpli paria ai societatii.

In aceste conditii, a devenit elementar sa reactionam toti cei care consideram ca mai avem un dram de demnitate in noi. In data de 24 Ianuarie 2012, SCMD organizeaza o manifestatie de protest la Bucuresti!

Asa trebuie sa ne organizam si noi




Biroul Operativ al Filialei 1 SCMD Curtea de Arges a decis urmatoarele:


1. Filiala 1 SCMD Curtea de Arges participa compact la manifestatia din 24 Ianuarie 2012, la Bucuresti.

2. Pana pe data de maxim 15 ianuarie, toti membrii filialei sa confirme sau sa infirme la secretariatul filialei (telefonic, direct, prin orice metoda) participarea la manifestatie - detaliu extrem de important pentru organizatori.

3. Participarea nu este un act benevol, face parte din obligatiile de membru al SCMD, iar in situatia data nu este loc de comoditate si disimulare. Prin orice metoda, transport centralizat sau pe cont propriu, fiecare membru al filialei este dator sa fie prezent in Bucuresti in data de 24 Ianuarie 2012. Exceptii: doar cazuri cu adevarat serioase (medicale grave sau imposibilitatea absentarii de la locul de munca), de aceea este necesara si infirmarea participarii, nu doar confirmarea.

4. Alte detalii se comunica strict personal fiecarui membru in parte.

5. Rugam membrii SCMD sa pastreze confidentialitatea asupra tuturor detaliilor actiunii. Este important acest element, intrucat pot exista obstructii (de exemplu: blocarea mijloacelor de transport) din partea regimului.

6. In vederea unei posibile obstructii din partea regimului in desfasurarea manifestatiei, considerentul Biroul Operativ al Filialei este acela ca SCMD Central, dar si toate filialele trebuie sa ia in calcul la organizarea manifestatiei, principiile generale ale cercetarii, care includ si elemente de discretie, surprindere, grupuri precursoare sau de sprijin.

7. Membrii SCMD care nu se pot deplasa la Bucuresti, sunt rugati sa isi faca datoria fata de SCMD si sa protesteze in localitate "la vedere", in orice mod cred de cuviinta (de exemplu, sa picheteze sediul PDL) sau macar sa agate o pancarta pe balcon sau la poarta. Ce sa scrie pe ea? Ce doriti, de exemplu "Jos Udrea!" sau "Sus Udrea!"- in functie de (!) preferinte.

8. Readucem aminte tuturor membrilor ca SCMD per ansamblu nu constituie o anexa a caselor de avocatura pentru procesele aflate pe rol, ci reprezinta o miscare sindicala - ceea ce presupune automat obligativitatea fiecarui membru de a participa la actiunile de protest organizate de SCMD. Prin urmare, nici Biroul Operativ al Filialei nu constituim doar o veriga de tranzit intre Casa de Avocatura si rezervistii afiliati filialei, ci mai avem si alte misiuni, chiar mai importante.

9. Pentru colegii nostri din A.N.C.M.R.R. local: stim ca sunteti mai "negri" de bucurie ca noi, macar noi stiam ce patim si nu am primit scrisori de multumire de la Oprea ca apoi sa ne taie pensiile, cum ati patit "surprinzator" si voi! Aveti posibilitatea sa va alaturati noua sau sa jucati Hora Unirii alaturi de PDL, prefacandu-va ca va iubiti ca fratii (ca si atunci cand depuneati coroane alaturi de ei). De asemenea, aveti posibilitatea sa mancati din nou fasole cu ciolan oferita la Casa Armatei de UNPR care patroneaza si ANCMRR sau sa refuzati umilinta!

10. Acesta e un comunicat cu explicatii mai mult decât suficiente, astfel incat sa fie înţeles de oricine! Ca militari ori luptam, ori sa nu mai spunem la nimeni ca am fost vreodata prin armata!

In numele Biroul Operativ al Filialei 1 SCMD Curtea de Arges si presedinte al Filialei,

Cpt. Cdor. Av. (r) Borovină Constantin