vineri, 6 ianuarie 2012

Şi totuşi este incompatibilitate morala in a fi membru simultan al SCMD si al ANCMRR!

În mod cert, există o incompatibilitate morală între calitatea de membru în acelaşi timp, atât al SCMD, cât şi al ANCMRR. Studierea statutului ANCMRR, denotă în mod cel mai clar incompatibilitatea.

În baza art. 3 din propriul statut, A.N.C.M.R.R. Funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României, în calitatea sa de comandant al Forţelor Armate şi sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Preşedinte de onoare.”

În mod evident, cine este membru ANCMRR - acceptă (mulţi fără intenţie, necunoscând
statutul ANCMRR) şi patronajul şi binefacerile ministrului apărării - Gabriel Oprea şi pe ale comandantului Forţelor Armate - Traian Băsescu, adică pierderea statului de rezervist, pierderea pensiei militare "nesimţite", diminuarea noului cuantum al pensiei civile şi toate jignirile care au fost aduse profesiei de militar, nu poate exista duplicitate aici.

Pe de altă parte, conducerea ANCMRR joacă necinstit, afirmându-şi făţiş disponibilitatea de a susţine UNPR şi înhămând astfel toţi membrii la căruţa UNPR (cei mai mulţi membri ANCMRR nici nu ştiu ce li se întâmplă): “Domnule ministru, propunerea mai sus menţionată o vom concretiza într-un APEL pe care îl vom adresa şi altor cadre din conducerea UNPR-ului (preşedinte şi secretar general), pentru că dorim ca acest partid să devină partidul de suflet al nostru, partid care ne-a păstrat rangul şi onoarea noastră ca militari ai rezervei armatei române, partid care are în compunerea sa generali şi ofiţeri în rezervă cu un înalt simţ al onoarei şi al datoriei faţă de patrie, partid pe care dorim să ne sprijinim la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite.”

Bravo, tovarăse general (în retragere) Iliescu, ai aşternut ANCMRR pe post de preş total în faţa stăpânirii! Rang şi onoare de militari fără pensii militare şi diminuate la cuantum şi cu mulţumiri aduse lui Oprea şi Băsescu? Marioneta de general insistă în lipsa sa de moralitate: îl sprijina pe Oprea în demersurile sale de derutare a electoratului prin susţinerea USP (Uniunea Social-Progresista, o formaţiune-fantomă menită doar să creeze confuzie la alegeri, prin asemănarea de nume/siglă cu USL/Uniunea Social-Liberală).

Get Adobe Flash player


Generalul are şi tupeu: deşi nimeni nu a auzit de el să fi fost în vreo campanie militară cât timp a fost în activitate, înfierează cu mânie comunistă pe orice rezervist care îndrăzneşte să comenteze "binefacerile " regimului Oprea-Basescu-Boc, de exemplu pe Col. (r) Mierlici Ion.

Din punct de vedere moral, nu este posibil ca un membru al SCMD să fie şi membru al ANCMRR, acest fapt ar însemna nu numai acceptarea patronajului lui Gabriel Oprea sau Traian Băsescu, ci şi aprobarea tuturor celor întâmplate rezerviştilor prin prisma binefacerilor celor doi.

Autosuspendarea/demisia nu constituie doar un gest simbolic. În afară de a fi un gest elementar de moralitate individuală, reprezintă şi o palmă pe obrazul acelui general în retragere fără onoare şi un duş rece asupra patronilor săi spirituali, Oprea şi Băsescu.

Mai jos este un model de notificare de autosuspendare/demisie din ANCMRR, înaintat de membri SCMD către ANCMRR - Filiala Curtea de Argeş, încă din cursul anului trecut, model care are caracteristic faptul că nu prezintă o ofensă adusă membrilor ANCMRR, ci delimitează exact membrii ANCMRR de acel patronaj nefast.



Model de notificare pt. autosuspendare/demisie din ANCMRR



Domnului Preşedinte al Filialei A.N.C.M.R.R. "Posada" din Curtea de Argeş




Domnule Preşedinte,



Subsemnatul P.(u) ............................., CNP 1234567890123, rezervist în evidenţa Ministerului Apărării Naţionale - livret militar cu seria F, nr. 123456, membru A.N.C.M.R.R. – Filiala "Posada" Curtea de Argeş, legitimaţie nr. 321, vă aduc la cunoştinţă decizia mea de autosuspendare din calitatea de membru al A.N.C.M.R.R., până în momentul în care asociaţia nu va mai fi "patronată" de actualul ministru al apărării - Gabriel Oprea şi/sau de actualul comandant al Forţelor Armate – Traian Băsescu.


Motivaţie: În baza art. 3 din propriul statut, A.N.C.M.R.R. Funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României, în calitatea sa de comandant al Forţelor Armate şi sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Preşedinte de onoare”, ambii nominalizaţi în articol acţionând însă contra intereselor militarilor în rezervă şi în retragere, prin contribuţia la abrogarea dreptului la pensie militară prevăzut de art. nr. 11 din Legea 80-1995/Statutul Cadrelor Militare şi a Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, abrogarea acestui drept - retroactiv condiţiilor care l-au generat, fiind de asemenea şi o situaţie nespecifică într-un stat de drept.


Menţionez că atitudinea mea nu este contrară asociaţiei în ansamblul său, ci doar a persoanelor menţionate, conflictul de interese fiind suficient de evident astfel încât, în calitate de membru al A.N.C.M.R.R. să accept un "patronaj" ale cărui acţiuni sunt îndreptate contra intereselor rezerviştilor.


În situaţia în care statutul A.N.C.M.R.R. nu permite procedura de autosuspendare, vă rog să consideraţi decizia mea ca fiind demisie începând cu data acestei notificări.


Cu stimă,


P.(u) .................................................. Data .............................


Notă: P.(u) = pensionar unitar