duminică, 15 ianuarie 2012

Si totusi SCMD ar trebui sa aiba o reactie - ACUM!

In mod cert este Revolutie si este foarte posibil ca in 24 Ianuarie 2012 sa fie deja incheiata! Din ce in ce mai multi oameni si mai multe categorii sociale interactioneaza si solidarizeaza in afara oricarei tip de organizatie. Lideri ai altor sindicate, se afla printre manifestanti, singuri - deci, in afara propriilor sindicate,
in calitate doar de simpli cetateni. Nu mai mobilizeaza nimeni pe nimeni - flacara se intinde cu repeziciune fara indemnuri, insa simpla prezenta a unui lider in Piata Universitatii, atrage alti cetateni. Militari izolati exista pretutindeni la aceste proteste alaturi de populatie, nu trebuie sa ne prefacem ca nu ii recunoastem! Televiziunile au prezentat imaginea parasutistului din rezerva din Piata Universitatii, imbracat in mozaic, cu bereta grena, si shemagh-ul din Irak (esarfa araba) la gat, cu pancarta deasupra capului: "Fost ofiter, azi asistat social". Singur, fara SCMD!

I
n acest context, poate deveni extrem de util ca si conducerea SCMD sa aiba o reactie publica, ACUM!

Referitor la participarea organizata alaturi de protestatari - daca societatea nu ne cere, atunci - NU! Prea multe acuzatii ne-au fost aduse referitoare la precedenta Revolutie, incat sa stim ce reactie vor avea multimile: de simpatie sau de respingere.
Dar daca societatea ne cere sprijinul, trebuie sa fim in masura sa intervenim si inca prompt. Si mai e o situatie in care putem interveni fara sa ne-o ceara nimeni: daca oamenii sunt maltratati, ceea ce nu este exclus si se pare ca chiar asa este. La urma urmei si in SCMD sunt suficient de multi rezervisti determinati (de orice arma si specialitate, inclusiv din fortele speciale) pentru care niste jandarmi ostili nu inseamna mare lucru! La jandarmi doar numarul conteaza, la noi mai sunt si ... altele! Un dram de inteligenta face oricum mai mult decat o tona de muschi. Si oricum, un jandarm adversar impopotonat cu armuri, e nimic fata de un adversar taliban. E o chestiune la care nu mai conteaza design-ul, ci alte calitati! Pe care jandarmii nu le au.

NOTA: Indicatia SCMD de a nu veni imbracati in uniforme - probabil ca provine de la faptul ca este ilegal. In aceste momente nu mai conteaza daca e ilegal sau nu. Mai important este sa fie de campanie, intrucat cea de oras cu cascheta pe ochi are nu numai o sinistra conotatie comunista, ci este si asimilita autoritatilor de acum dezavuate de populatie. E si o chichita referitor la legalitate: daca uniforma nu e completa - deci daca lipseste stema de la bereta, insemnul de arma, vreun nasture sau nu purtam "budigai" kaki pe dedesupt, atunci nu e uniforma. Lucru stabilit la europarlamentare, cand fiica presedintelui s-a imbracat in uniforma mozaic tip desert, iar in urma reclamatiilor - M.A.I. si M.Ap.N. au stabilit: nu era in uniforma, intrucat nu era completa. Ii lipsea numele pe ecuson, iar sub veston se vedea ca are bustiera neagra si nu kaki. Mai mult ca sigur, ca nici bikini mozaic de culori nu purta.