miercuri, 26 ianuarie 2011

Bilanţul protestului din 24 Ianuarie 2011

Miting 24 Ianuarie 2011 - Prefectura Argeş

În ziua de 24 Ianuarie 2011, Filiala S.C.M.D. Curtea de Argeş a participat, alături de rezerviştii din filialele S.C.M.D. din Piteşti şi Câmpulung Muscel, la mitingul organizat în faţa Prefecturii Argeş.

Filialei S.C.M.D. Curtea de Argeş i s-au alăturat şi rezevişti din alte asociaţii precum A.N.C.M.R.R sau independenţi din localitate şi din împrejurimi, cărora Biroul Operativ le aduce mulţumirile de rigoare. Această afiliere oarecum surprinzătoare alături de S.C.M.D. a colegilor noştri din afara S.C.M.D., a fost în realitate o reacţie firească la declaraţia de presă a Preşedintelui României din seara zilei de 23 ianuarie 2011, cu caracter denigrator la adresa anumitor categorii de militari - cel mai probabil datorită unei informări incorecte, care în loc să aibă ca efect scontat dezbinarea rezerviştilor - a fost exact cel invers. Inclusiv subofiţerii s-au raliat compact filialei - prin urmare, stratagema dezbinării a fost un fiasco prezidenţial.

Referitor la activitatea propriu-zisă a Filialei 1 S.C.M.D. Curtea de Argeş, aceasta a fost suficient de mediatizată. De remarcat însă o anumită atitudine de ignoranţă a prefectului judeţului Argeş, care a refuzat un dialog ˝faţă în faţă˝ cu rezerviştii, deşi protestul a fost contra măsurilor luate chiar de Guvernul pe care şi dumnealui îl reprezintă. După imaginile prezentate în aceeaşi zi de postul de televiziune Argeş TV, în momentul protestului, dl. prefect Davidescu - se afla la o conferinţă de presă, baricadat în interiorul Prefecturii - în timp ce de afară se auzeau lozincile scandate de rezerviştii militari. La întrebările reporterului referitoare la protestul care tocmai se desfăşura, dl. Prefect s-a limitat la răspunsuri evazive relatate ˝după perdea˝, incomplete şi chiar neadevărate, cum ar fi:

- a afirmat că în faţa Prefecturii sunt doar rezervişti din M.Ap.N., complet neadevărat - la miting fiind rezevişti şi din M.A.I., S.R.I. şi alte structuri - din întreg judeţul Arges, nu numai din Piteşti;

- a afirmat că în spatele mitingului sunt ˝alte interese˝. Complet fals - poate cumva dl. Prefect încearcă să explice Filialei 1 S.C.M.D. Curtea de Argeş, ce interese în afară de apărarea demnităţii noastre şi a statutului de rezevist ne-a adus în faţa Prefecturii Argeş şi noi nu cunoaştem acest lucru?

- a afirmat că nu este realistă problema scăderii cuantumului pensiilor militare, oferind un exemplu în acest sens. Interesant - dl. Prefect, s-a limitat la un exemplu adus ca argument reporterului aflat în birou, dar nu a binevoit să verifice şi taloanele pe care le aveam cu noi la mitingul din faţa Prefecturii.

Probabil că dl. Prefect a realizat ce se întâmplă doar la înmânarea somaţiei (ultimatum) semnate de membrii celor 3 filiale ale S.C.M.D. din judeţul Argeş.

Cu ocazia mitingului, s-au realizat un acord de principiu al unei cooperări directe pt. viitoarele acţiuni sindicale, între Filiala S.C.M.D. Curtea de Argeş şi Filiala S.C.M.D. Câmpulung Muscel - ţinând cont că cei mai mulţi dintre rezeviştii celor 2 filiale provenim din cadrul aceloraşi structuri din trupele alpine şi ne cunoaştem foarte bine între noi, avem mentalităţi şi o pregătire asemănătoare. În fond, în istoria noastră - de la Caucaz la Tatra, noi alpinii am avut numai succese, Budapesta fiind doar ceva intermediar, la fel Angola, Iraq sau Afganistan.

Viitoarea acţiune sindicală: va fi comunicată în detaliu doar membrilor filialei. În funcţie de evoluţia evenimentelor, cel mai probabil este ca aceasta să se desfăşoare în Bucureşti, pe o perioadă mai mare de 24 de ore.

Cu stimă/Biroul Operativ al Filialei Curtea de Argeş

Honor et Patria!